×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 42
The Green Shop Organic RMH

THE GREEN SHOP ORGANIC RMH

The Green Shop Organic, located within the Royal Melbourne Hospital blends a fresh colour palette of raw & natural materials combined... VIEW GALLERY

Client: The Green Shop Organic
Location: Royal Melbourne Hospital
Designer: Sync Design
Completion: February 2014
Materials: Signorino Tiles, Feature Metal Cage, Birch Ply, Custom Corian Bench Tops, Terracotta Lighting


The Green Shop Organic, located within the Royal Melbourne Hospital blends a fresh colour palette of raw & natural materials combined with garden elements.

In response to the brief, the choice of natural stained birch ply and pine lining boards were chosen, a green wall to help soften the windowless space, low sheen hard surfaces such as matte white wall tiles & timber look floor tiles and finally a central steel cage structure to allow an artificial creeper to grow through, whilst suspended over head.

The design had to factor in stringent health department guidelines to ensure food preparation and serving areas remain free of contaminates, all whilst liaising closely with both hospital building management and the council health department to ensure works would be approved.

The project's delivery presented the client with a bright, fresh feeling space inspired by and reflecting garden elements, presenting visitors to the store with an instant organic appeal.